Фондът  в подкрепа на иновативни зелени проекти на български жени

...
Фондът  в подкрепа на иновативни зелени проекти на български жени
Коментари Харесай

Фондът Sustainable Lady раздаде 10 000 лв. в подкрепа на жени предприемачи

Фондът  в поддръжка на новаторски зелени планове на български дами бизнесмени Sustainable Lady раздаде своите първи награди. Той бе основан от Първа капиталова банка, взаимно с  Mastercard при започване на годината и от този момент приветства своите най-смели претенденти, чрез конкурс с награден фонд от общо 10 000 лева

На специфична гала в София бяха оповестени спечелилите в две категории: Стартиращ бизнес и Работещ бизнес. Специалното жури бе в състав:  Ваня Манова - Мениджър на Мастъркард за България, Северна Македония, Албания и Косово; Надя Кошинска - Директор Банкиране на МСП и член на УС на Fibank и Мира Баджева - публицист и издател. То трябваше да избере единствено две първи места, измежду голям брой получени кандидатури, всяка от които с потребна и скъпа за обществото устременост.

Светослава Симеонова от платформата „ Sofia2Go ” сграбчи 5000 лева финансиране и първо място в категория Стартиращ бизнес. Тя е притежател на план, ориентиран към решаването на казуса с разхищаването на храна. Първо място в другата категория – тази за към този момент работещ бизнес, взе Елица Илиева, притежател на „ Елиан Дженерейшън Варна ” ЕООД -  първият еко френдли бар във Варна, основан още през 2015 година

В категория Стартиращ бизнес две втори места получиха идентичен брой гласове. В тях попада Ивелина Атанасова – Генчев от „ SCOOP ” : система за разбор и стратегия за развиване на устойчиви бизнес политики - унифицирана атестaционна система за премерване и разбор на обществената, икономическа и екологична резистентност на бизнеса. Другият награден план е на Нуша Спирова – Огнянова от „ Cactus lab - The First Plant Maker Space ” , където възрастни и деца могат да опитват, учат и основават с растения.

На трета позиция в категорията бе класирана Диана Бонева, основател на „ Bikee.Fun ” – платформа за отдаване на електрически колела чартърен.

В категория Работещ бизнес журито дефинира второ място за Ренета Борисова от „ Енергомонитор България ” ЕООД , които реализират търговия с интелигентни артикули за отдалечен енергиен мониторинг и мениджмънт в действително време. Същият брой точки получи Гергана Новева от „ Джипитиес ” ЕООД - еко насочено произвеждане с рециклирани и биоразградими материали. Трета в конкруса е Виктория Цачева от „ Асоциацията за обществена отговорност и развиване посредством нововъведения ” (АСОРИ), които организират годишен интердисциплинарен културен фестивал. Дамите на второ място в двете категории получиха грамота и Сребърна монета " Българска роза ", а тези, които са на трето място - грамота и Сребърно кюлче-медальон „ Глаголица ”.

“Радваме се, че Фондът Sustainable Lady притегли смели дами бизнесмени, които декларират предпочитание да работят за по-чиста планета и даде нов смисъл на програмата на Mastercard Smart Lady. Целим фондът да пораства всяка година и да отличава и подкрепя зелени хрумвания регулярно. Наскоро обявихме, че Mastercard основава световна лаборатория в Стокхолм - център за научни проучвания и развиване на цифрови артикули и екологични решения, които да трансформират бизнеса във финансовия бранш – имаме вяра, че планове на Sustainable Lady имат късмет да бъдат част от тази лаборатория “, показа Ваня Манова, управител на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

„ Фондът Sustainable Lady, част от програмата Smart Lady на Fibank, има главната цел – да подкрепи дамите, искащи да развиват или разрастващи резистентен бизнес. Устойчивият бизнес се крепи на няколко съществени стълба – обучение, еднакъв старт, нововъведения, кръгова стопанска система, само че най-важното е желанието да работиш в името на световната концепция -  да оставиш на идните генерации една по-чиста планета. Това видяхме  и във всеки един от плановете на дамите, кандидатствали с концепциите си. Което още един път потвърди тезата,че поредните, дребни стъпки, които всекидневно всеки едни от нас извървява в посока резистентност, ще доведат наложително до мечтаният триумф на световно равнище ”, разяснява Илона Станева, шеф маркетинг и реклама в банката.

Организаторите са си сложили за цел да започват и социално-отговорна самодейност, с която да се подкрепят в допълнение дейностите на Фонда за 2022 година, с цел да може той да подава ръка на от ден на ден новаторски хрумвания, ориентирани към запазване на околната среда.

Mastercard има вяра, че нововъведенията прибавят стойност единствено, когато усъвършенстват коренно живота на хората и на планетата като цяло. Ето за какво през 2020 Mastercard пое международен ангажимент да поддържа 25 милиона дами бизнесмени в света, с цел да бъдат включени в цифровата стопанска система до 2025 и планът с Първа капиталова банка е част от този дълготраен международен ангажимент. Sustainable Lady е и измежду първите планове на от световни и местни планове на Mastercard за поддръжка на екологията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР